Hormikate on syntynyt tarpeeseen ja piippu saa lisää turvallista käyttöikää saneeraamisesta

Off

Peltikkaan oman suunnittelutyön tuloksena palveluvalikoimaan kuuluvat hormikatteet. Keskikokoisen savupiipun laelle tulee noin 50 ämpärillistä vettä vuodessa, mikä pahimmillaan imeytyy hormin ja talon rakenteisiin. Hormikatteella tämä estetään.

Kuumasinkitystä rungosta ja merialumiinikannesta valmistettu avattava piipunhattu on hormikate, joka on jousikuormitettu ja avautuu ilman työkaluja.

Savuhormien saneerauksessa tehdään kohteeseen tapauskohtaisesti joko liukuvalu tai sisäpiippu. Liukuvalun avulla vanha rapistunut piippu voidaan saneerata turvalliseen käyttökuntoon. Liukuvalu tehdään ilmapallomenetelmällä, jonka avulla piipun sisäpintaan levitetään keraaminen massa.

Öljykattilaa käytettäessä piippuun joudutaan asentamaan saneerauksessa happoteräksinen sisäpiippu, joka estää hormin kostumisen.

peltikascom