Kasvuun tarvitaan yhteistyökumppaneita

Off

Peltikas Ky on vuosien varrella kasvanut paitsi tilojen ja henkilökunnan, myös toiminnan suhteen. Tavoitteena on kasvaa maltillisesti edelleen. Kasvaminen onnistuu asiakaskuntaa laajentamalla ja tavoitteena on kattava yhteistyö talotehtaiden ja rakennusfirmojen kanssa, mutta yrityksellä tulee aina olemaan myös yksityisasiakkaita.

Peltikkaan tominta-alueen ydin on Alavieskan ja ympäristökuntien alueella, mutta sopimuksesta urakointia tehdään koko Suomen alueella. Kasvaminen vaatii myös markkina-alueen laajentamista. Aiemmin tyypillinen urakka saattoi olla yksityisen asiakkaan räystäskourun pätkän tai tikkaiden asennus. Nyt ne ovat pieni, mutta edelleen tärkeä osa yrityksen toimintaa. Pääpaino on kuitenkin viime vuosina siirtynyt isompien kokonaisvaltaisen urakoiden suorittamiseen.

Toiminnan haaste on saada sesonkiluonteinen työ toimimaan niin, että hyvälle tiimille riittää töitä ympäri vuoden. Rakentamista tehdään myös talviolosuhteissa, mutta kovalla pakkasella ja lumisateella työskentely on vaikeaa ja käytännössä työn eteneminen hidastuu.

Isojen yhteistyökumppanien kanssa toimiminen tasaa kausivaihtelua. Kylmän talvikauden aikana pystytään halliolosuhteissa valmistelemaan varastoon vakiomittaisia tuotteita, jotka tarvitaan käyttöön sesongin alkaessa.

peltikascom